Гарденотерапія

Гарденотерапія – лікування садом, тобто рослинами. Цей особливий напрям психосоціальної реабілітації колектив інтернатної установи запровадив для своїх підопічних, облаштувавши для них чудові клумби по всій території закладу. Тепер на невеликій затишній території КУ Богодухівський психоневрологічний інтернат «заселеній» фруктовими деревами, розлогими зеленими берізками, доглянутим виноградом і зеленою шовковою травицею, поряд з запашними червоними тюльпанами, чудовими нарцисами та іншими квітами полюбляють відпочивати підопічні інтернаної установи, де вони з задоволенням можуть насолоджуватися квітковими ароматами та пестливим сонячним промінням.

В таких спеціально створених умовах підопічні мають можливість позбутися страхів і невротичних станів, покращити емоційний стан, знизити тривожність та агресивність, нормалізувати сон, корегувати поведінку та покращити настрій. Адже, знаходячись біля такої краси мимоволі відчуваєш бажання дихати на повні груди, усміхатись сонцю, радіти кожній миті – виникає бажання Жити!

Тож запрошуємо долучитися до нас і людей, які можуть допомогти садовим інвентарем, квітковими горщиками, саджанцями, виробами для ландшафтного дизайну.

Допоможіть подарувати підопічним інтернатної установи безліч яскравих вражень!