Святкування Нового року

Новий рік – одне з найдавніших і найпопулярніших календарних свят. Це, мабуть, єдина подія, яку протягом століть щорічно відзначають у всіх країнах і на всіх континентах, яку знають, люблять і яку з нетерпінням чекають люди, різні у своїх традиціях і релігійних переконаннях, своїх можливостях та різні за місцем проживання.
От і підопічні КУ Богодухівський психоневрологічний інтернат з особливим нетерпінням чекали Нового року та тішилися настанням такого чудового та довгоочікуваного свята, адже здогадувалися, що адміністрація інтернатної установи подбає, щоб цей новорічний день був найфеєричнішим святом року.
Свято розпочалось з традиційного проведення урочистих зборів колективу та урочистого привітання підопічних інтернатної установи. Разом з працівниками установи підопічні встановили чудову ялинку та прикрасили її різнобарвними іграшками, в тому числі, створеними власноруч. Адже вже традиційним стало проведення конкурсів, на яких підопічні інтернатної установи власними руками створюють іграшки, прикраси, листівки.
Разом з працівниками інтернату підопічні з задоволенням розспівували знайомі з дитинства різдвяні пісні, колядки, щедрівки, прослуховували новорічні мелодії, танцювали та влаштовували веселощі, розваги; грали в шашки та доміно, дивилися художні фільми та мультфільми, насолоджувалися концертом за участю аматорів з районного будинку культури і, звичайно ж, тішилися одержаними від адміністрації подарунками – смачними солодощами.
А ввечері підопічні смакували смачну святкову вечерю та з настанням сутінків перед ними засяяла маленька новорічна вічнозелена красуня – чарівно вбрана ялинка, яку вони напередодні так старанно прикрашали.
Адже так хочеться, щоб підопічні мали змогу зануритись у зимову феєрію та запаслись «порцією» доброго настрою, зарядились доброю енергією та відволіклись від сірих буднів. Свята ж бо йдуть – найсвітліші і найрадісніші!