Трудотерапія в КУ Богодухівський психоневрологічний інтернат

Трудотерапія знаходить широке застосування при ураженнях центральної нервової системи, психічних захворюваннях та інших захворюваннях, адже в її основі лежить систематичне тренування побутових і виробничих рухів, відновлення втрачених рухових навичок. Трудотерапія нормалізує психіку хворого, стимулює функції ураженої системи (органу) і є важливою складовою в загальній системі реабілітації хворих. У працетерапії застосовують різні види діяльності: робота в саду і городі, плетіння віників, шиття, ліплення та ін.

Враховуючи користь трудотерапії адміністрація КУ Богодухівський психоневрологічний інтернат організувала систему корекційно-виховних заходів з метою виправлення основних недоліків психофізичного розвитку підопічних через фізичне та музичне виховання, гру, та інші корекційно-реабілітаційні заходи.

Нині в КУ Богодухівський психоневрологічний інтернат соціально-медичні та реабілітаційні послуги організовують для підопічних 1 лікар, 7 медичних сестер, 26 осіб молодшого медичного персоналу, інструктор з трудової терапії та весь колектив інтернатної установи, який живе єдиною родиною в турботі про підопічних установи.

При інтернаті функціонує підсобне господарство, основним завданням якого є забезпечення підопічних свіжими та якісними продуктами харчування. Підопічних також залучають до посильної праці на підсобному господарстві, в майстерні в процесі виготовлення віників.

Соціальна реабілітація та трудова терапія проводяться під контролем медичних працівників, інструктора з трудової терапії та соціального працівника, які враховуючи клініку захворювання, наявні функціональні зміни (функціональний дефект), підбирають і вид трудової терапії.

Застосовуючи систематичне тренування побутових і виробничих рухів, застосування різних видів діяльності трудотерапія стимулює психіку підопічних установи.